BENVIGUTS AL BLOG DE LA CLASSE DE LES FADES I ELS MAGS.

AQUEST BLOG VOL SER UNA EINA DE COMUNICACIÓ I INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES DE TOTS EL QUE EL FORMAM (PARES, ALUMNES, MESTRES ETC).

ESPER QUE US AGRADI I QUE FORMEU AVIAT PART D'ELL.





martes, 9 de noviembre de 2010

ELS REGLETS DE CUISENAIRE

ELS REGLETS DE CUISENAIRE
Els reglets de Cuisenaire són un material dissenyat per ajudar als més petits a introduir-se en el món de les matemàtiques d'una manera activa, dinàmica, divertida, a través de la manipulació i el joc. Van agafar el nom del mestre que les va inventar i es tracta d'un conjunt de fustes de colors, i la seva mida és des d'un centímetre la que representa la unitat fins a 10 centímetres. Les de la mateixa mida són sempre del mateix color.



L'ideal és disposar del material original, però si ens cal podem recorre a la imaginació i a la creativitat i sempre tenim el recurs de fer-lo nosaltres amb cartolines de colors plastificades (llavors disposariem d'un material en dos dimensions).

Altra opció seria treballar amb els reglets a partir d'internet. Aquesta activitat ens pot servir com reforç i/o ampliació del que ja hem fet a la classe, una vegada que els nostres alumnes estiguin familiaritzats amb els reglets i a la seva manipulació. Aquí teniu un enllaç a una pàgina on es pot jugar amb aquest material. Feu clic AQUÍ.

Els infants, amb els reglets de Cuisenaire, aprenen a:

- Desenvolupar capacitats lògiques.

- Treballar conceptes com gran, petit, curt, llarg...

- Fer comparacions: més llarg que..., més curt que..., més que..., menys que..., igual que...

- Treballar amb qualitats com el color, la mida...

- Portar a terme sèries, classificacions i ordenacions.

- Desenvolupar conceptes matemàtics bàsics com sumar, restar, multiplicar, dividir, descompondre nombres...

- Fer servir diversos models de representació.


Però també és interessant, sobretot per l'etapa d'Educació Infantil (i... per què no? també per etapes posteriors) és que amb els reglets es pot jugar a fer figures, construccions, torres, treballar l'imaginació, la creativitat, les relacions espacials, les simetries... Es pot jugar a construir i destruir... És important que els més petits coneguin el material i aprenguin a través del joc i els reglets de Cuisenaire ens proporcionen un munt de possibilitats.

I com que una imatge val més que mil paraules, aquí teniu aquest vídeo on ens expliquen els usos que els podem donar des d'Infantil fins al tercer cicle de Primària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario